Pe 23 mai 2013 la Cărtureşti a avut loc lansarea romanului intitulat Adevărul despre cazul Harry Quebert (La verité sur l’affaire Harry Quebert) semnat de Joël Dicker, publicat de editura Trei. Interviul de mai sus a fost realizat de scriitoarea Svetlana Cârstean în ceainăria de la Cărturești.

Are 27 de ani, a publicat două romane şi a obţinut două mari premii, premiul Academiei Franceze şi Premiul Goncourt al Liceenilor.
Vă invităm să vizionați un interviu cu Joel Dicker, la lansarea romanului “Adevărul despre cazul Harry Quebert” un omagiu adus Lolitei lui Nabokov.

Joël Dicker: „M-am întrebat multă vreme dacă vreau într-adevăr să scriu, pentru că nu este deloc uşor. Scrierea unei cărţi, conceperea literaturii este un proces îndelungat. Am visat mult la asta, m-am imaginat scriind o carte care va fi apreciată de public, iar când am încercat cu adevărat să scriu o carte, apoi pe a doua, a treia, a patra, în fine a cincea. De fiecare dată, editorii le refuzau, deci am parcurs un drum lung şi anevoios pentru a ajunge aici. Greu nu în sensul că scrisul îmi provoca suferinţă, ci în sensul că pe măsură ce avansam, îmi dădeam seama că mai am încă de muncit din greu pentru a cuceri acest munte. În prezent, sunt foarte fericit, deoarece cartea s-a bucurat de un mare succes în Franţa şi sper să se întâmple la fel şi în România”.

L’Express: “Ca un maestro, Dicker alternează epocile, registrele stilistice (raportul poliţiei, transcrierea unui interogatoriu, extrase din roman) şi explorează America în toate excesele ei – mediatice, literare, religioase, meditând în acelaşi timp, asupra condiţiei scriitorului. O lecţie de scris şi o lecţie de viaţă”.

Pe blogul de la Cărturești puteți citi o cronică semnată de Svetlana Cârstean http://blog.carturesti.ro/cind-lolita-ajunge-la-twin-peaks/

Titlu radiodocumentrar