Despre

Docuart este organizația pentru film documentar românesc. Valorifică potențialul cultural al cinematografiei autohtone. Familiarizează oamenii cu fenomenul. Încurajează consumul. Lărgește familia documentarului național.

Platforma online docuart.ro
S-a născut în 2010 și de atunci adună conținut calitativ cultural pentru publicul format. Platforma difuzează online documentare de referință și originale. În 2014 s-a schimbat la față: a adoptat noi secțiuni și a diversificat materialele. Atenția pentru documentar rămâne criteriul principal pe care se fundamentează docuart.ro

Festivalul București Docuart Fest (BDF)
Prima ediție de București Docuart Fest s-a întâmplat în 2012. De atunci, cu fiecare an, numărul zilelor de festival a crescut, de asemenea, numărul competitorilor înscriși, numărul proiecțiilor, al spectatorilor, al sesiunilor de master class, iar odată cu interesul vostru, și entuziasmul nostru.

BDF este singurul festival de film cu selecție compusă doar din producții românești. BDF este pentru studenți entuziaști, regizori cu mai multă sau puțină experiență, public mai mult sau mai puțin cinefil (în final tinde să devină mai mult).

BDF pune în valoare creațiile noastre cinematografice și patrimoniul național cultural, cinematografic, artistic. Este cel mai mare spațiu care reunește documentar românesc contemporan. Susține și sprijină în ce crede cel mai profund.

Evenimente complementare Caravana Docuart
2014 a fost anul realizării primei extensii a festivalului. În primăvară se fac cunoscuți prin țară premianții festivalului din toamnă. Filmele câștigătoare merg în compania realizatorilor în câte 6 orașe, anual. Proiecțiile sunt urmate de sesiuni interactive, iar fenomenul se răspândește spre împlinirea unui scop cultural nobil.

Arta se răspândește când artiștii iau țara la pas, documentarele se văd din ce în ce mai bine, iar produsele culturale sunt tratate cum se cuvine atunci când astfel de inițiative au libertate de desfășurare. La aceste idei se rezumă activitatea proiectului realizat în 2014 și 2015 și cu sprijinul CNC.

Evenimente complementare Proiecțiile Docuart
Cel mai recent proiect al Docuart este realizat în parteneriat cu Cinema Muzeului Tăranului Român și cu sprijinul Radio România Cultural. “Proiecțiile Docuart” au început în iunie 2015.  Proiectul care se întâmplă bilunar a umplut rândurile sălii în zilele de luni,  interesul oamenilor pentru un sector sprijinit în mod modest de către instituții.

Activitatea Docuart este completată de alte parteneriate culturale din diverse domenii, literatură, fotografie, teatru, arta plastică. Suntem pretuntindeni unde putem cultiva film documentar sau alte asemenea derivate de-ale sale.

Titlu radiodocumentrar