Podcasturi

Conferința Mastering the Music Business ediția a III-a / Podcastul Docuart 008

Anca Lupeș este unul dintre cei mai experimentați profesioniști din industria muzicală românească. Este organizator și trainer pentru cursuri de music business si master classes cu artisti internaționali. Fondator al Mastering the Music Business, prima conferință organizată în România pe teme de industrie muzicală, dedicată în special artiștilor independenți, dar și celorlalți profesioniști ai industriei muzicale – manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri, avocați, promoteri, reprezentanți ai label-urilor majore și independente – a ajuns la cea de-a treia ediție.

Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 martie 2018 și se va desfășura în Sala Aula din incinta Ministerului Culturii (București, Bd. Unirii, nr. 22).

Mastering the Music Business este o conferință organizată de Star Management și Asociația Star Education, în parteneriat cu Overground Music și Agenția de Vise. Coorganizator: Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală.

• Din aprilie 2005 este managing partner al Star Management, compania pe care o detine impreuna cu Zoli Toth.
• Din 2009 este membru al Musiconsult – o retea internationala de consultanti in domeniul industriei muzicale.

De la film la carte de fotografie – Podcastul Docuart 05/2017

În anul 2012 a studiat regia de film la UNATC din București. Câștigă premiul pentru cel mai bun montaj la Docuart Fest 2015 cu documentarul studențesc “Brudina” (2014). Prima sa expoziție solo a avut loc în mai 2016, la galeria Die Färberei din München, Germania, și a prezentat fotografii din orașul natal și o instalație video numită Happy Holidays. În ediția a 6-a a Docuart Fest, primește premiul pentru cea mai bună imagine – în secțiunea competițională principală – cu documentarul “Ionaș visează că plouă”. În decembrie 2017, a lansat albumul de fotografie HOMETOWN. Cu acest proiect, Dragoș Hanciu își propune să cerceteze peisajul orașului românesc de provincie într-o serie fotografii de tip new topographics (orientare a fotografilor americani din anii ’70 către estetica banalului din peisajul urban) și fotografie de stradă.

Efectele perverse ale documentarului – Podcastul Docuart 04/2017

Cristi Mărculescu și Ștefan Turcu vorbesc despre documentarele eco, despre cultura protestului, tezism, documentare activiste și fake news.

Dialogul face referire la filme semnate de Michael Moor, Robert Oppenheimer, Anca Damian, Luis Bunuel, Alexander Nanau, Claudiu Mitcu, Patrick Brăila, Michele Lancione, Tim O’Connor, Paul Watson.

 

 

 

Documentarul românesc după anii ’90 – Podcastul Docuart 01/2017

Documentarul românesc după ’90. Mai există ceva din el? Există repere importante, merită reconsiderat, există lucruri pe care nu le-a remarcat nimeni sau pur și simplu nimeni nu vrea să-l prizeze? E în continuare documentarul un gen elitist și de nișă?
Încearcă să ne răspundă criticii de film Anca Grădinariu, Cristi Mărculescu și jurnalistul, Ștefan Turcu în cadrul “Podcastul Docuart” al lunii ianuarie 2017.

Titlu radiodocumentrar