Pe 15 februarie 2013, la Teatrul de Comedie a avut loc debutul scriitoricesc al lui Gabriel Costan. Actor de profesie, absolvent al facultății de teatru din cadrul universității Spiru Haret, Gabriel Costan scrie de mic. E dedicat teatrului, are un master în teatru iar când s-a hotărât să scrie, a scris tot teatru.

Gabriel spune că îi place să scrie de când era copil iar atunci când și-a ales personajele s-a oprit asupra celor din zona rurală deoarece a simțit nevoia unor minți limpezi și proaspete.

Autorul cărții „Nea Ion” își exprimă regretul și repetă de câte ori are ocazia faptul că ne pierdem valorile și tradițiile, nu mai ținem la obiceiuri. O spune cu regret și speră să acționăm  măcar după ce terminăm de parcurs cartea.

În deschiderea evenimentului, doamna Silvia Colfescu, publishing director al editurii Vremea  spune despre personajul cărții că “Nea Ion al lui Gabriel Costan ne dezvăluie țăranul inteligent de la țară într-un mod foarte neașteptat pentru că este un personaj cu rădăcinile foarte adânc înfipte în modernitate”.

„Nea Ion este o piesă despre bine”, scrie profesorul universitar Sanda Manu, cea care a semnat prefața piesei de teatru.

Titlu radiodocumentrar