Ajunsă aici pentru al treilea an consecutiv, Caravana aduce încă o data filmele premiate la festivalul ce tocmai s-a consumat în toamnă. 7 producții de film documentar premiate la București Docuart Fest 2015 sunt proiectate la  Cinemateca Patria din Brașov în perioada 4-5 martie.

Programul cuprinde documentare “freș”, toate realizate în intervalul 2014-2015, alese după rețeta singurului festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc. Vineri, 4 martie, începând cu ora 17:30, brasovenii sunt chemati sa urmareasca: Românești (R: Artur Borusz), Brudina (R: Dragoș Mihai Hanciu), Călușarii din Bârla (R: Adriana Oprea) și Pașaport de Germania (R: Răzvan Georgescu). Ziua de sâmbătă începe cu Afară (R: Andrei Schwartz) și va continua cu Roboțelul de Aur (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu) și Aliyah Dada (R: Oana Giurgiu). Proiecțiilor li se alatură o parte din regizorii filmelor, care participa la sesiuni de Q&A.

“Documentarul e o alternativă la mainstream, Caravana Docuart este alternativa perfectă de a vedea și auzi ce au de spus documentariștii români. Mă consider norocos pentru faptul că Docuart mă ajută să povestesc realități de care mulți nu sunt conștienți. Reacțiile sălii de cinema când vizionează filmul, discuțiile de după dau filmului meu viață”, spune Mihai Dragolea, regizor.

Caravana Docuart se bucură, ca și în edițiile precedente, de sprijinul Primăriei Brașov în această inițiativă culturală. Evenimentul este organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Obiectivul central al Caravanei este acela de a încuraja consumul de film documentar românesc pentru a consolida și susține patrimoniul nostru cinematografic. De aceea, evenimentul păstrează intrarea liberă.

 “Un film trăiește în timpul proiecției în sala de cinematograf, iar Caravana Docuart permite filmului să traiască. Ma simt privilegiat să-i pot întâlni pe cei din sală și să pot redescoperi filmul prin ochii lor”, spune Radu Mocanu, regizor.

Programul și alte informaţii găsiţi pe http://caravana.docuart.ro

Titlu radiodocumentrar