martie – aprilie – mai
CARAVANA DOCUART: EDIȚIA V-a
În 2018, Caravana Docuart a însemnat peste 65 de proiecții în 10 orașe din țară: Brașov, Sibiu, Târgu-Jiu, Constanța, Deva, Timișoara, Arad, Tecuci, Cluj-Napoca, Roman. Filmele câștigătoare în anul precedent la festivalul documentarului românesc, împreună cu o parte dintre realizatorii acestora, au fost aduse în fața publicului larg din marile centre universitare și din orașele defavorizate cultural deopotrivă…

mai – iunie
BDF @FESTIVALUL FILMULUI EUROPEAN
București Docuart Fest a fost festival invitat în cadrul FFE și a proiectat documentare românești premiate de-alungul timpului la festival, și nu numai, în București, Timișoara, Alba Iulia și Iași.

iulie
BDF @BUZĂU INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
O selecție de documentare de arhivă a Docuart a putut fi urmărită la cea de-a III-a ediție a BUZZ CEE.

august
ACADEMIA DOCUART: PHOTODOC – ATELIER DE FOTOGRAFIE
În perioada 14-19 august, am realizat un atelier de fotografie documentară dedicat liceenilor din Târgu-Jiu care reprezintă primul modul al școlii de vară organizat de Academia Docuart. Pe parcursul a 7 zile pline, participanții au trecut prin cursuri teoretice și practice împreună cu fotografi profesioniști și au realizat în final o expoziție foto ce a putut fi vizitată în Târgu-Jiu, dar și la București în cadrul Docuart Fest.
(Proiect cofinanțat de AFCN)

august
ACADEMIA DOCUART: ABSOLVIREA PRIMEI GENERAȚII
În luna august, prima generație a Academiei Docuart a absolvit după 10 luni de studiu a Istoriei Cinema-ului și Esteticii și Filosofiei Imaginii Fotografice. Academia Docuart este o nouă școală de cinematografie deschisă în București iubitorilor de film documentar, iar în 2019 va face cunoștință cu participanții din cea de-a doua sesiune de înscrieri.

septembrie (on-going)
PLATFORMA DOCUART: SERIA DE INTERVIURI “FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU DOCUMENTARIȘTII”
Conținutul de pe platforma cinematografică docuart.ro s-a îmbogățit cu o nouă serie de interviuri prin care vrem să facem cunoștință oamenilor cu realizatori din România, cu producțiile lor, pasiunea pentru documentar și modurile în care și-o manifestă.
(Proiect cofinanțat de MCIN)

septembrie
PLATFORMA DOCUART: #eroiuitati / Centanar
Proiectul #eroiuitați a debutat în luna septembrie, nu doar în contextual centenarului, ci și într-unul în care nevoia de a recupera memoria națională s-a făcut simțită. Astfel, proiectul și-a propus să aducă 50 de materiale video despre 50 de eroi a căror contribuție în domeniul lor contează și astăzi. Seria de materiale reprezintă o colecție de istorie rară reunită într-un singur loc și accesibilizată și poate fi urmărită pe docuart.ro
(Proiect cofinanțat de AFCN și MCIN)

noiembrie
BUCUREȘTI DOCUART FEST: EDIȚIA A VII-a
BDF, festivalul filmului documentar românesc, a proiectat în secțiunile competiționale și extra-competiționale peste 30 de producții, a organizat două sesiuni de master class susținute de Ksenia Gapchenko, consultant festivalier din Rusia, și Alin Ciupală, istoric; două dezbateri, două expoziții fotografice și un atelier VR. Secțiunea competițională a reunit două jurii formate din critici de film și regizori, care au oferit în final 8 trofee la Gala de Premiere. Toate activitățile festivalului s-au desfășurat în perioada 6-11 noiembrie la Cinema Muzeul Țăranului Român, Teatrul Național București, Știrbei Center, Londohome și Veranda Mall.
(Proiect cofinanțat de CNC și UCIN)

decembrie
BUCHAREST ART FILM FESTIVAL: EDIȚIA A III-A
A treia ediție a festivalul de film de(spre) artă s-a desfășurat în perioada 10-12 decembrie, când timp de 3 zile, Art Film Festival a încercat să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, transformând galeria Halucinarium într-o sală de proiecție a artelor frumoase

decembrie
CINEMATECA DOCUART @CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR
Finalul anului a adus debutul unui nou program. Cinemateca Docuart se traduce printr-o serie de proiecții lunare de film documentar care își doresc să aducă publicul mai aproape de acest gen cinematografic și să ajute la reintegrarea acestui spațiu în circuitul cultural al tinerilor din București.

Ne vedem curând cu mai multe proiecte,
vă mulțumim că ne-ați fost alături,
echipa Docuart

Titlu radiodocumentrar