Au început înscrierile la București Docuart Fest ediția a IV-a, ultima zi fiind 10 iunie. Festivalul de film documentar exclusiv românesc așteaptă să-și cunoască participanții celei de-a IV-a ediții programată în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2015.

București Docuart Fest 2015 va cuprinde în plus, pe lângă secțiunea competițională studențească și cea competițională principală, o nouă secțiune competițională: “Documentar de televiziune”, dedicată documentarelor realizate pentru televiziune. Cineaștii sunt invitați să își înscrie producțiile în una din cele 3 secțiuni competiționale. Așteptăm în mod special producțiile studențești. Tânărul festival și-a dovedit 3 ani la rând devotamentul pentru specificul culturii autohtone și mai ales pentru cei ce iau parte la dezvoltarea sa. 2015 este anul în care Docuart îndrăznește mai mult, alături de voi. Împreună scoatem la iveală lucruri și oameni frumoși, la festivalul care a crescut cu fiecare ediție”, a declarat Daniela Apostol, directorul Docuart Fest.

Vă puteți înscrie online documentarele pe festival.docuart.ro. Regulamentul este disponibil pe aici, iar orice întrebare nelămurită poate fi adresată cu încredere la inscrieri@docuart.ro

“Festivalul promite vigoarea și pasiunea tinereții care îl caracterizează în primul rând. Fiind singurul dedicat exclusiv filmului documentar românesc, București Docuart Fest aduce celor ce îi calcă pragul experiența autentică a unui segment la fel de autentic din cinematografia autohtonă. Ecoul festivalului în media a adus un soi de recunoaștere binevenită evoluției continue pe care acesta a parcurs-o”, mai spune Daniela Apostol.

Caravana Docuart a ajuns la ediția a doua

București Docuart Fest și-a dorit să treacă de granițele capitalei și a reușit să materializeze această dorință prin “Caravana Docuart”, proiect aflat în desfășurare. Această extensie a festivalului a ajuns la cea de-a doua ediție și are rolul de a promova filmele câștigătoare la București Docuart Fest, urmând să le proiecteze în mai multe orașe din țară. Caravana a fost întâmpinată cu entuziasm și gânduri bune, alături de o frumoasă nominalizare la Gala Premiilor Radio România Cultural 2014, la secțiunea proiecte culturale.

“Asociația Docuart care se face responsabilă pentru <nașterea> acestui festival este activ implicată în proiecte care reflectă valorile și credințele culturale după care a fost formată. Platforma online de la care a început totul s-a dezvoltat la nivel de conținut și cuprinde secțiuni dedicate nu doar filmului documentar. Rezultatele culese în ultimii 3 ani ne oferă încredere să structurăm în continuare planuri și proiecte, să sprijinim ceea ce ne pasionează și ceea ce merită sprijinit într-o societate sănătoasă conștientă de valorile situate oriunde în ierarhie, în prag de debut sau deja consacrate”, a încheiat directorul Docuart.

Titlu radiodocumentrar