Roger & Me, documentarul lui Michael Moore despre efectele închiderii fabricii General Motors din Flint, orașul său natal, e o mostră de propagandă amuzant de irascibilă. Parte home movie, parte editorial, parte scrisoare-bombă, filmul e o insurecție condusă de un singur om. Și, culmea, acest bărbat e doar un mojic cu o cameră de luat vederi, fiul unui mecanic auto care n-a făcut niciodată un film și care vede în disparția orașului său natal metafora perfectă pentru tot ce neînregulă cu America. Rezultatul e unul dintre cele mai subversive și mai comice filme politice din ultima vreme: marele talent al lui Moore este  aplecarea pentru suprarealismul nativ american.”
Hal Hinson

ROGER & ME Trailer

“Acesta este filmul care a făcut ca documentarele să pară cool. Îmbibat de realitatea unui orășel ruginit pe cale să falimenteze, Roger and Me nu contentește să te lovească sub centrură cu tacticile sale înverșunate. Personajele pe care Moore le-a găsit nu sunt felii de americana, ci par chiar scrise: de obicei, nu găseşti omenire din asta decât în filme. Realitatea e mai stranie decât ficțiunea și dacă nu mă credeți, am doar două cuvinte: Rabbit Lady. Roger&Me rămâne unul dintre cele mai bune documentare produse vreodată și o bornă a cinematografului independent.”
Carina Hoskisson

Q&A w/ Michael Moore, "Roger & Me" (NYFF 89)

“Sunt multe imagini extraordinare, întâmplări stranii și bizarerii ale vieții reale de savurat în Roger & Me, documentarul lui Michael Moore care funcționează ca o alegorie despre America lui Reagan. De pildă, o femeie ucide și jupoaie un iepure fără să se oprească din monologul ei absurd – ea e unul dintre oamenii care trăiesc de pe o zi pe alta în Flint, orașul în care uzina GM s-a închis. Mai e și expoziția de neuitat Me and My Buddy, o atracție turistică unde un manechin îmbracat într-o uniformă de mecanic cântă un odă dedicată automatizării care, se presupune, îi amenință existența.”
Desson Howe

Titlu radiodocumentrar