“Omul cu o mie de ochi” cum a fost numit de către Geo Bogza, trimitea material fotografic și in afara țării, la Associated Press, Scandinavian Newspaper Press, ziarului New York Times și altor câteva reviste londoneze. A lucrat mai bine de 15 ani pentru presa de atunci, “Dimineaţa”, “Adevarul”, “Realitatea ilustrată” și multe altele. Supranumit „decanul fotoreporterilor”, a fost aproape de mişcarea de avangardă şi a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea fotografiei etnografice. Dimitrie Gusti l-a numit “coautor al imaginii satului şi ţăranului român“, cerându-i de fiecare dată să însoţească echipele monografice în satele româneşti în perioada interbelică.

Regia:  
Scenariul:  
Cu:  ,
Imaginea:  
Montaj:  
Muzica:  
Producator:  ,
Anul producției:  
  • mimi

    Exceptional!Mi-a facut o deosebita placere sa vizionez acest documentar.Felicitari si multumesc din tot sufletul ptr aceste 51 minute emotionante.

  • Diana

    Cât de norocoşi suntem că au existat acei oameni care şi-au făcut cu pasiune meseria, reuşind în puţini ani, de muncă intensă şi rodnică, să strângă un asemenea tezaur! Şi avem şi norocul că arhivele s-au păstrat şi că, astăzi, generaţiile noi pot privi corect în trecut. Mulţumesc, domnule Solomon!

  • Mihai Diaconu

    Felicitari pentru film ! Nu-l pot vedea aici,probabil din cauza unor probleme tehnice ! L-am vazut insa, cu ceva timp in urma. As dori sa am si eu acest film pe un DVD ! Exista asa ceva ? Se poate cumpara de undeva ? Probabil mai sunt interesati si altii ! Multumesc !

Titlu radiodocumentrar