Be-Brașov invită comunitatea orașului să descopere un mix de creații artistice inspirate din arhitectura Brașovului, în perioada 3-4 noiembrie 2023, la minitehnicus Modern, cu intrare liberă.

Evenimentul prezintă rezultatele atelierelor de fotografie documentară, film documentar, grafică și teatru sonor, desfășurate în lunile septembrie și octombrie alături de 50 de participanți înscriși.

40 de ore de cursuri sub îndrumarea unui regizor, a unui fotograf, un grafician și un manager cultural, au condus către o expoziție care pune sub lupă nu doar creații artistice originale, ci și perspective și concluzii personale, având ca punct de plecare arhitectura și istoria Brașovului.

Proiectul a reprezentat pentru cei mai mulți participanți o redescoperire a orașului în care trăiesc, într-o lumină ce astăzi este accesibilă și publicului larg. 

Proiectul, realizat de Asociația Docuart și cofinanțat din bugetul Municipiului Brașov, se desfășoară în contextul unei continue migrații a populației, dar și în căutarea educației continue non formală. Be-Brașov este gândit ca o hartă a memoriei afective, maparea acesteia punând accent pe moștenirea culturală lăsată generațiilor. 

Expoziția și proiecțiile de film vor fi deschise în zilele de vineri, 3 noiembrie și sâmbătă, 4 noiembrie, între 18:00 și 21:30, iar în completare, Docuart propune vizitatorilor o proiecție de film documentar de lungmetraj, în același spațiu. „Phoenix. Har/Jar” (2022 I 107’), regizat de Cornel Mihalache, vorbește de asemenea despre memorie’’, dar de această data prin prisma muzicii. Cornel Mihalache va fi prezent în sală pentru o sesiune de Q&A, sâmbătă, 4 noiembrie, de la 18:30.

“Be-Brașov: retrocedarea formei I memoria orașului” se afla în prezent la a doua ediție.

Titlu radiodocumentrar