Bucharest Art Film Festival anunță cea de-a 4-a ediție cu tema Hibryd. Festivalul aduce

în premieră în România proiecții de film de(spre) artă și o expoziție realizată în parteneriat cu Năsui Collection & Gallery, în perioada 22-24 noiembrie, la Spațiu Docuart și Palatul Mogoșoaia.

Programul celor trei zile aduce în atenția publicului trei titluri internaționale. Vineri, 22 noiembrie, la Spațiu Docuart va avea loc proiecția filmului Stuffed al regizoarei Erin Derham (2019 / 85′), începând cu 19:30. Stuffed este un lungmetraj documentar despre lumea taxidermiei și explorează această arie culturală diversă, unde sculptorii trebuie să fie și oameni de știința, ei întrezăresc viată acolo unde alții nu văd decât moartea.

Sâmbătă, festivalul este găzduit de Palatul Mogoșoaia, în Sala Scoarțelor, unde spectatorii sunt invitați să urmărească filmul Walking on Water (R.Andrey M Paounov, 2018 /100’), de la 16:00. Documentat cu acces necenzurat la Christo și la echipa sa, producția prezintă un veritabil document cinematografic al procesului de lucru și de creație a lui Christo. Filmul poate fi văzut și în Spațiu Docuart, începând cu ora 20:00.

Duminică, de la 18:30, are loc proiecția The Chineze lives of Uli Sigg (R.Michael Schindhelm, 2016 / 93′) la Spațiu Docuart. Documentarul are ca subiect antreprenorul, diplomatul și colecționarul de artă Uli Sigg și vorbește despre contextul socio-politic tensionat al transformărilor succesive din China din anii ’70. El a stabilit, de asemenea, cea mai importantă colecție de artă chineză contemporană din lume.

Selecția filmelor redă, prin tematicile abordate, caracterul heterogen, sincretic și excentric al artei contemporane. Vorbim deja de subiecte care se regăsesc undeva pe linia de demaracație între artă (în termenii definiți de către publicul larg), știință, socio-economie și entertainment. Fiecare dintre propuneri aduce în prim plan o abordare a unui segment din ceea ce definim drept «scena și piața de artă». Interesul nostru a fost acela de a introduce spectatorul în problematica generală a artei contemporane printr-o serie de întrebări care rezultă direct din  tematica filmelor: Cât de important sunt colecționarii în stabilirea tendințelor și a marilor nume în arta contemporană? Sunt segmentele conexe precum taxidermia parte din discursul artistic? Cum și care este nivelul de implicare al publicului vis-a-vis de instalațiile vizuale?”, Ana Negoiță, director artistic al festivalului.

Festivalul include, de asemenea, proiectul capsulă HYBRID: Pop-up Art by Felix Deac, realizată în parteneriat cu Năsui Collection & Gallery, care poate fi vizitată la Spațiu Docuart în perioada 22 – 24 noiembrie, în intervalul 15:00 – 20:00. Proiectul ilustrează atât etapele de creație ale artistului cât și tehnicile specifice de sculptură hiper-realista.

Practica sculpturală a lui Felix Deac combină tehnicile taxidermiei cu inovații originale pe bază de rețete chimice specifice de preparare a materialelor sintetice, pentru obținerea pielii artificiale, în contextul unei noi direcții în sculptura contemporană.

Festivalul este organizat de Docuart în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia Bucharest Art Film Festival (BAFF) este un festival de film al artelor frumoase, dedicat prezentării celor mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile, din interiorul, dar și din afara studiourilor, galerii, muzee, instituții publice de artă sau spații alternative.

Titlu radiodocumentrar