Am continuat proiecțiile de film într-o nouă casă, în săli din București și alte orașe din țară.
Am deschis #SpatiuDocuart, iar în 2020 vă așteptăm tot aici – pe Calea Giulești 14.
Am creat și introdus noi evenimente pe agendă.
Am crescut platforma.

____

Cinemateca Docuart (februarie – mai)
Proiecțiile de film documentar s-au desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din București, într-un demers ce își propune să contribuie la reintegrarea acestui spațiu în circuitul cultural al tinerilor.

Caravana Docuart, ed. VI (martie – iunie)
Caravana a prezentat filmele premiate în cadrul București Docuart Festival 2018, ultima ediție a festivalului documentarului românesc, împreună cu realizatorii acestora, în mai multe orașe din țară: Brașov, Târgu-Jiu, Brăila, Constanța, Timișoara și Arad.

Docuart @Street Delivery (iunie)
“La poésie est dans les films”: inițiativa Street Delivery a adus 3 seri de poezie virtuală la Biserica Anglicană din București, fiecare în parte semnată de Animest, TIFF și Docuart. Proiecții au urmat și la Craiova.

Heterogeneous & deschiderea Spațiului Docuart (iunie)
Spațiu Docuart este un nou proiect care pune pe harta Bucureștiului un punct aflat la intersecția artelor vizuale, sectorului cultural și networking-ului. Creează un context pentru proiecții de film, expoziții, cursuri și evenimente multidisciplinare pe care le dezvoltă și găzduiește pentru și alături de comunitate. La deschiderea din 24 iunie, Spațiu Docuart a găzduit, în parteneriat cu UNARTE, expoziția lucărilor de licență ale câtorva dintre reprezentanții tinerei generații de sculptori.

De 23 aug.: Cinefili din toată lumea uniți-vă! (august)
În 2019, s-au împlinit 30 de ani de la ultimul 23 august, sărbatoare națională transformată în perioada comunistă într-o manifestare de un festivism patriotard propagandistic și kitsch. Acum, la Spațiu Docuart s-au proiectat documentare care vorbesc despre „mecanismele de propagandă prin muncă” și s-a dat un after-party muncitoresc.

Nocturnele Brâncuși @Târgu-Jiu (august)
Coloana Infinitului și ecranul de proiecție au fost ambele capăt de perspectivă pentru spectatorii care au participant la Nocturnele Brâncuși, trei seri de proiecții de film de artă cu focus pen Brâncuși. Experimentul ultimei seri a fost un cine-concert: peste imaginile „Brancusi filmé”, filmul mut restaurant de centrul Pompidou, a cântat coloana sonoră mixată live de dj-ul invitat.

Cinemateca @Spațiu Docuart (octombrie – decembrie)
O inițiativă de a crea o comunitate în jurul Spațiului și-a filmului documentar românesc. Proiecțiile de film au fost urmate de sesiuni de Q&A cu regizorii acestora la un pahar de vin.

Bucharest Art Film Festival (noiembrie)
Ediția a 4-a a festival de film de(spre) artă a avut ca temă HYBRID. Selecția filmelor redă prin tematicile abordate, caracterul heterogen, sincretic și excentric al artei contemporane, iar proiecțiile au fost completate de un pop-up art semnat Felix Deac pe aceeași temă. Desfășurat la Spațiu Docuart & Palatul Mogoșoaia.

Free to Rock (noiembrie)
Ambasada SUA la București, Docuart și Postmodernism Museum au lansat invitația la “Free to Rock”, în Spațiu Docuart. “Free to Rock” surprinde modul în care muzica rock a contribuit la prăbușirea comunismului în Europa de Est si Uniunea Sovietică.

Neo-party Cabaret Voltaire (noiembrie)
Docuart a adus fragmentul de cinema pentru a întregi experiența dj set-ului și concertului care s-au împletit la petrecerea SoNoRo de la Switch Lab.

Libertate30 (decembrie)
Au trecut 30 de ani de la Revoluție. Avem în urmă 30 de ani de libertate. Un eveniment care a concentrat 7 titluri de film în 6 zile. Un proiect în care am comprimat istorisirea libertății noastre. Desfășurat la Spațiu Docuart.

Titlu radiodocumentrar