Caravana Docuart a bifat primul oraș de pe hartă. Sâmbătă, 28 februarie, Caravana a ajuns la Cinemateca Patria din Brașov pentru a proiecta filmele documentar premiate la București DocuartFest 2014.

Ultima după amiază din februarie a strâns cinefilii curioși din Brașov pe Bulevardul 15 noiembrie în sala de la etaj a Cinematecii. De la ora 15:00 s-a dat startul proiecțiilor de documentare exclusiv românești, toate acestea fiind câștigătoare în cadrul diferitelor secțiuni din a III-a ediție DocuartFest. “George”, recunoscut pentru cea mai bună regie, în regia Alexandrei Coca-Cozma, este filmul cu care a debutat Caravana aflată la a doua vizită în acest oraș. Au urmat câștigătorii pentru cea mai bună imagine: “Aici Nora Iuga” (R: Vlad Rotaru) și “Iulian” (R: Alex Mironescu) în secțiunea principală, respectiv studențească. “Sorin Chifiriuc:compromis” (R: Alexandru Badea) și “În spatele cortinei” (R: Bogdan Mustață), premiați pentru cel mai bun montaj, au continuat lista alături de câștigătorul premiului special “O altă zi a omenirii” (R: Alexandru Vlad) și al marelui premiu Docuart “Afacerea Tănase” (R: Ionuț Teianu).

Unii spectatori veniți din curiozitate sau în deplină cunoștință a celor ce se întâmplă au stat de la debut și până la finele programului alături de echipa organizatoare și de cei doi regizori prezenți pentru sesiunile de întrebări și răspunsuri. Tinerii cineaști Alexandru Vlad și Alex Mironescu au răspuns afirmativ invitației Docuart de a se alătura Caravanei și au adus o notă interactivă în experiența publicului prezent, împărtășind poveștile lor, viziunea regizorală și experiența cinematografică pe care au dobândit-o.

Tabloul final s-a întregit odată cu mulțumirile spectatorilor din final și părerile recunoscătoare pentru un astfel de eveniment cultural. Caravana Docuart se află la cea de-a doua ediție și își va finaliza traseul prin țară la sfârșitul primăverii, fiind o extensie a festivalului omonim, care are loc în fiecare toamnă în capitală.

Titlu radiodocumentrar