Caravana Docuart ediția a II-a a ajuns la final.

Sâmbătă 23 mai, pe timpul zilei vom proiecta la Centrul Cultural Vălenii de Munte, urmând ca seara, să ne oprim în parcul Mogoșoaia la Târgușorul Brâncovenilor și să reluăm proiecțiile.

Am ales Vălenii și la sugestia celor de la Curba de Cultura, organizație care aduce programe de tineret pentru tinerii din mediul rural.

“La Curba de Cultura, anul acesta, “Vinerea Culturală” începe sâmbătă  23 mai cu caravana filmului documentar DocuArt. Aducem la Valenii de Munte emoție, realism și culoare cu filmele documentare premiate în 2014 la Docuart Fest. Caravana este în premieră la Valenii de Munte, o oportunitate pentru tinerii de pe Valea Teleajenului de a explora felii de viață prin lentila tinerilor regizori români, o șansa de a intra în lumi necunoscute prin ecranul cinemtografului”, spune Cosmin Catană, președinte Curba de Cultură.

Opririle caravanei prin țară ne-au demonstrat că publicul tânăr de documentar există și participă la sesiunile de Q&A, e curios. Ne-a demonstrat-o și festivalul de la București – Docuart Fest -, și călătoriile din țară, precum și celelalte evenimente marca Docuart. Scopul nostru rămâne acela de a face documentarul românesc să circule, să ajungă până la cei care şi-ar dori să ştie că există, dar nu au aflat încă unde să-l caute.

“Suntem bucuroși să aducem locuitorilor Comunei Mogoșoaia filme documentare care au în spate povești adevărate, încărcate de emoție. Avem încredere că începutul acestui parteneriat va avea rezultate dintre cele mai bune, iar publicul din Mogoșoaia va simpatiza acest gen cinematografic”, spune primarul Comunei Mogoșoaia, Paul Mihai Nicu PRECUP.

Caravana, o inițiativă Docuart, promovează filmul documentar autohton și tinerii regizori. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

În lumea documentarului intrarea este liberă.

Weekend-ul acesta e musai să faceți ceva nou, să consumați documentar.

Program caravana Vălenii de munte
Program caravană Mogoșoaia

Titlu radiodocumentrar